SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MOTALA SIMSÄLLKAP
Träning, tävling, gemenskap och glädje sedan 1904

Sommar med MSS!
2022-06-20 21:27

Nu är sommaren här. Mästerskapssimmarna är på sluttampen av sina förberedelser inför SM i Linköping nästa vecka, Vansbrosimmet veckan efter och sist ut SUM SIM i Norrköping i mitten av juli. Övriga träniningsgrupper har sin finalvecka nu med utflykt i morgon och terminsavslutning på onsdag, men det finns flera trevliga MSS-aktiviteter under sommaren som man mer en gärna får vara med på, eller bara stå bredvid och heja.  

 

Varamon Open Water #1 onsdag 22/6 18,00 Brandbryggan Varamon. OBS! Nytt datum!

 

Midsommargolfen 24/6. MSS årliga tradiotion. Golfmästerskapet på Långgolfen i Varamon. Samling för fika från 9.30, första start kl. 10.00. Vill man simma innan så går det bra både i simhallen mellan 8-9 eller Öppet Vatten med Thomas Thor från Brandbryggan kl. 8:30

 

Varamon Open Water #2  tisdagen 5/7 18,00 Brandbryggan Varamon. Med picknik efteråt om vädret tillåter. 

 

Sedan vill vi att ni bokar lördagen den 20 augusti för då ska vi skapa sommarens stora simfest Motala Kanalsim.  Mer information kommer i ett föreningsutskick.

 

 

 

Vi söker ledare till hösten!  
2022-05-30 10:50

Motala SS söker simledare till våra populära breddkurser “Kulippool”, som vi bedriver söndagseftermiddagar under 12 veckor vår- och hösttermin i Motala Simhall. Som simlärare/assistent är du med barnen i vattnet och håller lektioner tillsammans med dina kollegor. Målet är att barnen ska lära sig simma (200m), vara trygga, ha roligt så att så många som möjligt får upptäcka glädjen i simsporten och vilja fortsätta att utveckla sin simning i Motala Simsällskap.

 

Vi söker dig som trivs i vattnet och tycker om att arbeta med barn. Du är engagerad och är bra på att samarbeta.

 

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av arbete med barn eller vatten, men det är givetvis en fördel. Du kommer att få utbildning av oss.

Du behöver vara simkunnig och ha fyllt 14 år.

 

Låter det intressant? - Hör av dig till info@motalass.se

Funktionärer MOTALA Kanalsim & OWT-finalen
2022-05-23 20:08

Arbetet med Motala Kanalsim & OWT-finalen lördagen den 20 augusti är i full gång och går enligt plan. Vi siktar på att anmälan ska ligga uppe från och med den 1 juni på Lewasports.se webshop. Men för MSS medlemmar kommer vi hålla anmälan internt med rabatt på startavgiften för varje funktionär och/eller volontär man lyckas värva. 

 

För ett lyckat och säkert arrangemang behöver vi hjälp av alla medlemmar och simmarvänner,

Insatserna varierar och det finns något för alla. Vi kommer att behöva ca 40-50 personer som hjälper till med:

  • Tävlingsfunktionär – Tävlingsledare, starter, tidtagningsassistent till Pro Timing och måldomare.
  • Säkerhet – livräddare, sjukvård. 
  • Tävlingsbyrå – ansvarig, biträdande, information, efteranmälan, betalning, resultat, utlämning av deltagarutrustning mm.
  • Service – Transport och upppackning av kläder, severing av fika och städ mm
  • Bygg – bygga och riva tävlingsområdena start och målgång. 
  • Media - Foto, socialala medier mm. 

Som funktionär/volontär erhåller du det viktigaste ”att bli en del av sommarens stora simfest” samt naturligtvis fika, funktionärskläder samt annat som hör rollen till.

Finns det frågor kring uppdragen kan ni kontakta wernstrom.marcus@gmail.com annars ser vi fram emot din anmälan och intresse.

 

Anmälan dig HÄR! (Länk kommer inom kort)

 

För alla som anmäler sig som funktionär eller volontär så ber vi er notera tisdagen den 16

augusti klockan 18.00, Teorisalen i sporthallen för genomgång. Vi kommer även ha löpande information och statusuppdatering i samband Varamon Open Water 21/6 och 5/7. 

 

Välkomna vid eventuella frågor och tack på förhand!

 

Motala Simsällskap 

Tävlingskommittén

genom Marcus Wernström 

 

Lars-Göran Hultqvists Kamratpris
2022-05-09 08:14

Under blueseventy Cup passade vi på att dela ut 
2021-års Lars Göran Hultqvist´s Kamratpris.

 

Priset tilldelas Simon Linnér. Simon har ett stort MSS-hjärta, långt efter avslutad karriär.

Oavsett vart han befinner sig i landet så försöker han alltid ta sig till Motala när vi önskar hans hjälp. Det kan vara som vikarierande tränare eller som speaker på våra
arrangemang. Skulle vi vara kort om folk till en lagkapp, ja då vet vi vart vi ringer. Simon ställer upp och det vill vi med detta pris visa vår uppskattning för.

Vårsimiaden / Blueseventy Cup 
2022-05-09 07:53

Tack tävlande, funktionärer, supporters, vår sponsor LeWaSport och samarbetspartners Simhallen (Motala Kummun) och Wetternmagasinet för helgens fantastiska insatser. Ett särskilt stort tack vill vi rikta till funktionärerna från gästande föreningar.

Tillsammans får vi saker gjort!

 

Nils Forsfält
Ordförande i MSS
---------
Bilden: Dagens prestationspristagare. 16 åoä Emma Magnusson LASS och Martin Falk LASS. 14-15 år Althaea Süsskind LASS och Olof Karlsson LASS. 13åoy Matilda Elmberg LASS och Björn Johansson Skövde SS. Grattis! 

 

Vi gratulerar även LASS till segern i Willy Böcks Vandringspris, 10x50m frisim Mixd. 🏆🙌

 

Alla resultat från både Vårsimiaden och Blueseventy Cup finns på livetiming.se 

Nyheter från våra grupper
Medley, 23/05 19:23 
Medley, 23/05 19:21 
Kulipool, 19/12 15:59 
Teknik, 21/11 11:07 
Medley, 07/08 12:52 
Medley, 31/05 08:05 
 
Våra sponsorer
Guld sponsorer