20171004_180109

Ett dygn med Skövde SS

I onsdags eftermiddag tog jag och fyra simmare MSS-bussen till Skövde för att återigen få träna och lära av en av landets bästa utvecklingsmiljöer för ungdomar, nämligen Skövde SS. Den här gången åkte vi bara med grabbar, Svante, Henrik, Elliot och Gustav. Tillika vårt DM-lag kommande vecka. Vi kom fram till Skövde i god tid innan passet med Skövdes elitgrupp efter en resa på 1,40. Det bjöds på 6,6km aerob medley med inslag av specialsimsätt och en hel del fenor, eller som Skövdes tränare Tamas Fekete uttryckte det:

”Det blir tråkigt idag, ni hade otur som kom idag”

Simmarna löste ”tråkpasset” galant och dagen avslutades med hämtpizza som åts på hög höjd i vår stuga på Billingen, ett mycket trevligt fritidsområde med bla camping, hotell, löp- och skidspår. Torsdagen inleddes med sovmorgon och hotellfrukost. Inte förrän kl. 10 (är man proffs för en dag så är man) intogs löpspåret där vi startade med 5km lätt jogg som vi följde upp med några tuffa backintervaller. Kroppstyrka med övningar som plankan, armhävningar, chins och dips fick avsluta förmiddagens entimmesträning. Lunchen inhandlades och lagades av simmarna själva. Mozzarellaköttbullar med god sås och potatis blev ett långkok pga strömavbrått. Men till slut fick simmarna lite mat i magen och vila inför avslutningen. Det blev en eftermiddag med lite långgolf i ett soligt Skövde som gav bra energi till sista passet med SSS. Ett anaerobt pass bestående av 3×100 i tre varv, tufft och hårt. Trötta men mycket nöjda rullade vi hem mot Motala igen.

Nästa resa vi gör till Skövde blir redan den 28 oktober, men då åker bara jag och Simon. Vi är nämligen anmälda till en bröstsimsklinik som Skövde SS anordnar med bröstsims-gurun Jozsef Nagy. En dag som vi ser mycket fram emot. Senast Nagy höll ett föredrag i Sveige var 1992, då tillsammans med sin adept Mike Barrowman som dominerade 200m bröstsim och var först med ”vågbröstsimmet”, dvs ett bröstsim mer likt fjärilsim än den mer platta ”skräddartekniken”. Det blir helt enkelt en dag med ”Bröstsim i världsklass”

Nästa resa med simmare är inte planerad ännu, men vi kommer tillbaka för vi lär oss massor på dessa korta och intensiva resor som vi utnyttjar när skolan har studiedag. På så sätt spar vi på helgerna som går åt till antingen tävling eller återhämtning.

Stort tack Skövde SS med Tamas Fekete i spetsen för gästfriheten.

20171005_16325820171005_172732

//Macce