Lyckat DM och Simiadenfinal

Den gångna helgen avgjordes DM och JDM i Linköpings utebassäng på Tinnis och vi radade upp fina simningar. Hela fyra simmare fick besöka prispallen i den tuffa konkurrensen.

På JDM tog Simon Linnér brons 50m bröstsim, Henrik Eriksson silver 100m fjäril, Nicole Modigh brons 1500m frisim och Elliot Fielder guld på 100m bröstsim. Elliot vann även dubbla distansen 200m bröstsim och där slog han även av samtliga seniorer på en tid som kvalificerar honom till SM i Malmö om två veckor. Tiden 2.30.47 var även nytt klubbrekord. Tränaren Marcus Wernström var belåten med resultaten: -Det var länge sedan vi hade fyra medaljörer samtidigt på den här nivån. Det är kul att vi tar för oss i vårt starka distrikt där storklubbarna Jönköping och LASS lägger beslag på säkert 85% av medaljerna.

Även lagkappssimningarna gick MSS väg. Med endast sex tiondelars marginal kvalade kvartetten Henrik Eriksson, Elliot Fielder, Gustav Fahlström och Edwin Brimalm in till sommarens Ungdoms-SM som simmas i Norrköping i mitten av juli. De unga MSS:arna gjorde bra insatser även på 4×100 frisim och medley. -Lagkapperna var helgens höjdpunk. Både killarna som kvalade men även tjejerna Nicole Modigh, Lovisa Königsson, Tilda Carlsson och Leija Johansson Junttila visade stort klubbhjärta genom att höjda sig i alla lagsimningar jämfört med de individuella loppen, berömmer Wernström.

Samtidigt som DM och JDM avgjordes simmades det finaler i Vårsimiaden för 12-13 åringar. Här blev det två medaljer genom Greta Sjögren i 12 års klassen på 200 frisim och medley. Även här stack lagkappssimningarna ut genom Hanna Manninen, Greta Sjögren, Leija Johansson Junttila och Ellen Clevesson. I Mixdlagkappen simmade Troy Eriksson och Lukas Svensson tillsammans med Hanna och Greta.