Deltagar-PM 2019

Omklädningsrum: Det finns möjlighet att både byta om innan och efter loppen i Motala Sim och Sporthall, Östermalmsgatan 42, ca 15-20min promenad både till start och från mål. Det kommer även att finnas ett litet ombytestält och tillfälligt uppställda toaletter vid starten i Kanalparken.

Vid starten: Innan start kan du lämna ifrån dig din väska med kläder och tillhörigheter och få tillbaka det vid målet. Fäst tagen på väskan som du får vid registreringen så vi kan sortera väskorna vid målet. Badmösan tas på med startnummret på höger sida. Obligatorisk avprickning innan nedgång i vatten. Starten sker från vattnet.

Klasser: Dam (rosa badmössor) Herr (gröna badmössor)

Sträckor: MOTALA Kanalsim, 2000m, simmas på Sveriges blå band Göta Kanal. Mitt i Motala, Göta Kanals huvudstad. Som åskådare kan man följa hela loppet på båda sidor av kanalen fram till målgången mot Treöresbron i Motala Verkstadsområdet. Det kommer finnas markering för simmade 500m, 1000m och 1500m längst vägen. Mer information om Göta Kanal hittar ni på gotakanal.se. Pro Timing hjälper oss med tidtagningen. MOTALA Kortsim, 500m, simmas med start nedanför Charlottenborgsbron på höger sida i simrikningen med målgång mot Treöresbron.

Vid mål: Efter loppet bjuds alla deltagare på frasig våffla från Mallbodens Café & Vandrarhem. Medalj till samtliga som fullföljer loppet.

Tidtagning: Chiptidtagning.

Priser: Prisutdelning för de tre snabbaste damerna och herrarna sker när sista simmaren är i mål, ca 14:30 vid Mallbodens Café & Vandrarhem
Resultatlistor kommer att läggas upp på Motala SS hemsida.

Kanalsim

Lördag 24/8

13:00

Kortsim

Lördag 24/8

14:00

Registrering/ Efteranmälan: Kanalparken mellan kl.10:00-12:00 Kanalparken mellan kl.10:00-12:00 (kuvert som inte hämtas ut tas med till starten)
Obligatorisk avprickning: Trappan ner till bryggan mellan 12:30-12:50 Bryggan Charlottenborgs-bron mellan 13:30-13:50
Start: Starten sker från vattnet vid Kanalparken Starten sker från vattnet vid bryggan efter Charlottenborgsbron.
Mål: Treöresbron Treöresbron
Tillåten Utrustning: Våtdräkt Våtdräkt
 

Boende:

Berggrens Källare

Best Western Motala Stadshotell

Mallboden Café & Vandrarhem

Hotell Östermalm

För att få delta gäller följande: Inga hjälpmedel som fenor eller snorkel får användas. Våtdräkt får användas och vi rekommenderar det vid vattentemperatur under 20 grader. Vi har inga åldersgränser varken neråt eller uppåt på våra lopp. Vi litar på deltagarnas och föräldrarnas sunda förnuft och att alla som deltar kommer väl förberedd med träning i öppet vatten i bagaget.

För simmarnas säkerhet kommer vi ha båt med dykare från dykarklubben octopus och badvakter från Motala SS längst hela sträckan finnas på plats under hela loppet tills alla är i mål. Simmare som bryter loppet måste informera en funktionär i gul väst.

Försäljning: Behöver du utrustning i sista minuten eller får blodad tand efter loppet så finns LeWaSport på plats både vid start och vid målet med försäljning av de bästa prylarna för öppet vatten mm.

Övrigt: Delar av Östermalmsgatan är avstängd så vårt tips är att om man kommer från Linköpingshållet (E4) att fortsätta mot Mjölby och ta R50 för att komma till starten.

Frågor: info@motalass.se

Facebook: www.facebook.com/Motalakanalsim
Instagram: @motalakanalsim

Välkommen och lycka till!