Kulipool

Grupper_kulipool

—————–

Fisk Silver

Träning: Söndagar 14:30-15:30

Vår nybörjargrupp för våra yngre simmare. Målet med gruppen är att simmarna blir vattenvana, lär sig lite armtag och bentag, få lära sig att flyta och klara sig själv i vattnet. I denna gruppen har vi ledare i vattnet tillsammans med simmare. Utveckla grundläggande rörelse färdigheter genom kroppskännedom och kroppskontroll.

Krav: Inget speciellt krav eftersom det är vår nybörjargrupp men det underlättar om barnen har lite vattenvana och inte är rädd för vattnet men det är inget kvar.

Fisk Guld

Träning: Söndagar 15:30-16:30

Steget efter Fisk Silver, för simmare med vattenvana och kan klara sig själva i vattnet men inget krav på några grundläggande kunskaper i några simsätt. Fortsätta utveckla grundläggande rörelse färdigheter och gå in lite djupare i de olika simsätten. I denna grupp har vi ledare i vattnet tillsammans med simmarna.

Krav: Lite skillnad från Fisk Silver ser vi att simmarna i Guld gruppen är vattenvana och är vana lite simning, inget krav på att kunna några simsätt.

—————–

Delfin Silver/Delfin Guld

Träning: 
Silver: söndagar 14:30-15:30 eller 15:30-16:30
Guld: söndagar 14:30-15:30
Steget efter Fisk-grupperna, simmarna i denna gruppen har lite kunskaper inom simning, klarar sig själva i vattnet, kan ta sig fram på egen hand och har grundläggande kunskaper inom frisim, ryggsim och bröstsim. Genom målrelaterade lekar utifrån barnets egna förutsättningar lär sig de elementära grunderna i de fyra simsätten med slutmålet att bli simkunnig. Verksamheten innehåller roliga, utmanande och progressiva övningar, både i vatten och på land.

Krav:
• Grundläggande teknik i frisim, ryggsim och bröstsim.
• Guldgruppen: Simmaren ska vara simkunnig enligt den nordiska definitionen: falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simma 200 meter i en följd på djupt vatten varav 50 meter i ryggläge.

—————–

Haj-gruppen

Träning: Söndagar 15:30-16:30

Simmare med god kunskaper inom bröstsim, frisim, ryggsim, men även simmare som har simmat en del då i denna gruppen börjar vi simma lite mer utmanade serien. Att utveckla tekniken i de fyra simsätten genom kroppskännedom och kroppskontroll. Vi går igenom fjäril och tävlingsmoment (starter och vändningar). Målrelaterade lekar och övningar vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten utifrån varje individs egna förutsättningar, men slutmålet att kunna tävla alternativt ta simmärken och simma för välmående.


Vårterminen 2020

Lektionstid: 50 min

Tid: Söndagar kl. 14.30 alternativt 15.30

Anmälan …
Ledare …
Kostnad 


Upplysningar info@motalass.se

Välkommen!